Пътна помощ : До 15 Януари караме без винетки заради проблемите в новата система

До 15 януари по пътищата на България ще може да се пътува без винетка. Това ще е възможно заради пълния провал на новата електронна система, която се срина още със стартирането и!

След 15 януари обаче тол-полицията и пътната полиция ще започнат да глобяват за липсата на винетка. Това обясни директорът на Националното тол-управление в Агенция “Пътна инфраструктура” Антон Антонов на извънредна пресконференция. Той обясни, че в момента тече информационна кампания за шофьорите. Именно заради това ще има такъв гратисен период преди полицията да започне да налага санкции. Освен това от АПИ установили, че повечето налични винетки изтичат в края на този месец. Антонов каза още, че има проблем на граничните пунктове, тъй като там липсват портали за покупката на винетка. До момента само на Капитан Андреево има такъв, а от днес би трябвало да бъдат внедрени още 4 на Дунав мост, но не уточни за кой от двата моста става въпрос.

От днес пък спира конвертирането на хартиени винетки в електронни. Ръководителят на отдел “Информационно обслужване” в Националното тол-управление Олег Асенов уточни, че това се налага, тъй като “повече от 33% от опитите за конвертиране не са както трябва”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.