Пътна Помощ Варна: Извънредно! АПИ с последна информация за приближаващата снежна буря

Очакват се доста сериозни навявания и образуване на преспи, особено в Североизточна България. Това заяви на извънреден брифинг инж. Дончо Атанасов, председател на агенция „Пътна инфраструктура“, съобщи Пик.

„Над 3000 машини са в готовност в цялата страна за прииждащата буря. Очакваме да минем през всички най-неприятни метеорологични изненади. При изключително ниските температури химикалите, които използваме, не сработват. Всички машини са снабдени с добавки за горивата заради студеното време“, разкри той.

„Ще затваряме част от републиканската пътна мрежа за всички средства през тъмната част на денонощието, за да бъдат почистени пътищата“, каза още председателят на агенция „Пътна инфраструктура“.

„Решението за затваряне на пътищата ще се взимат на място. Имаме апел към шофьорите да не навлизат в третокласни пътища“, поясни инж. Дончо Атанасов.

По думите му бурята вече навлиза в Северна България. „Най-вероятно обстановката ще бъде същата като преди Нова година. Молим се да не е по-тежка. Ако се повтори тази обстановка, може да се наложи АМ „Тракия“ пак да бъде затворена“, обясни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.